Aandacht voor medische neurostimulator op dag van de migraine - migraineoplossing.nl
  • 12 SEP 19
  • 8
  Aandacht voor medische neurostimulator op dag van de migraine

  Aandacht voor medische neurostimulator op dag van de migraine

  12 september is de internationale dag van de migraine. Niks om te vieren want migraine is een ingrijpende aandoening die vaak door anderen niet erkend of begrepen wordt. Maar het is goed om een dag stil te staan bij migraine en bij de inspanningen die gedaan worden om de ziekte te begrijpen en betere behandelmethoden te vinden. Er is in een jaar wat dat betreft veel gebeurd. Er kwam niet alleen nieuwe medicatie maar ook een nieuwe versie van Cefaly, de enige evidence based behandeling tegen migraine zonder medicatie.

  De nieuwste versie van de neurostimulator, Cefaly Dual,  bevat de laatste optimalisaties die in een recente Amerikaanse studie bij een groot deel van de patiënten effectief bleken. De naam Dual verwijst naar de dubbele functionaliteit: het verlichten van pijn tijdens een aanval én het opbouwen van een preventief effect waardoor het aantal aanvallen afneemt.

  Zelf grip krijgen

  ‘Wat maakt Cefaly populair?’ vragen we aan Hans Kerssemakers, die het apparaat in Nederland aan al meer dan 5000 migrainepatiënten heeft geleverd en een sterke toename in de vraag ziet. ‘Veel mensen met migraine hebben het gevoel op een doodlopende weg te zitten’ zegt Kerssemakers. ‘Medicatie helpt dan gewoon onvoldoende of geeft vervelende bijwerkingen. Ook kan het gebruik ze principieel tegenstaan. Mensen proberen Cefaly uit omdat ze zelf grip willen krijgen op hun aandoening met een veilige oplossing. De drempel hiervoor ligt laag, er is geen recept nodig en de huurkosten vallen mee.’

  Te mooi om waar te zijn?

  ‘Dat horen we vaak’ zegt Kerssemakers. ‘De neurostimulator is nou eenmaal een vreemde eend in de bijt in de wereld van pillen en injecties. Er bestaat helaas geen wondermiddel tegen migraine en dat is voor Cefaly niet anders. Maar bij een goede therapietrouw (20 minuten/dag) is de kans op minder aanvallen meer dan 75%, wat erg hoog is. Dit verklaart de talloze positieve reacties van Cefaly gebruikers.

  Uitprobeerprogramma

  Kerssemakers hecht er veel belang aan dat alleen tevreden gebruikers de neurostimulator aanschaffen en heeft daarom een uitprobeerprogramma opgezet. Gebruikers kunnen middels huur ervaring opdoen met het apparaat en het na 40 dagen aanschaffen of retourneren.

  Over de producent

  De neurostimulator is een product van het Belgische medische bedrijf Cefaly Technology SPRL. Het wordt in Nederland en Vlaanderen op de markt gebracht door Lux Medical B.V. www.cefaly.com/nl

   

  Leave a reply →
 • Posted by Janssens on 6 oktober 2019, 10:13

  Is dit in België ook beschikbaar?

  Reply →
 • Posted by bianca on 26 december 2019, 11:55

  graag meer info ..daar ik al jaren migraine patiënte ben en hopeloos

  Reply →
 • Posted by M.v.d.Dungen on 18 januari 2020, 22:33

  Is er bij je migraine enige relatie met flinke wind in de dagen voor of tijdens de aanval? Heb heel goede ervaring met Chinese kruiden.

  Reply →
 • Posted by Eefje on 3 februari 2020, 00:10

  Is deze ook geschikt voor tinnitus door mentale overbelasting?? (Ik hoor en voel dreunen in mijn hoofd.

  Reply →
 • Posted by Riky on 16 februari 2020, 11:53

  Ik heb de laatste tijd steeds meer migraine word daar niet goed van

  Reply →

Leave a reply

Cancel reply