Belgische uitvinding tegen migraine maakt wereldwijd indruk - migraineoplossing.nl
  • 13 DEC 16
  • 5
  Belgische uitvinding tegen migraine maakt wereldwijd indruk

  Belgische uitvinding tegen migraine maakt wereldwijd indruk

  Een dagelijkse behandeling met een medische neurostimulator op het voorhoofd leidt bewezen tot minder migraine-aanvallen. Deze Belgische uitvinding maakt wereldwijd grote indruk als het enige non-medicamenteuze middel tegen migraine dat een bewezen effect heeft en geen bijwerkingen kent. Inmiddels zijn er in de VS en Europa al ruim 150.000 gebruikers van de Cefaly, zoals de neurostimulator heet.

  Eerder uitgebrachte wetenschappelijke studies en de dagelijkse praktijk tonen een succespercentage van 70-80% bij trouw gebruik van de neurostimulator (twintig minuten per dag). De groep met succes gebruikt hierdoor 75% minder medicatie. Een belangrijk voordeel is dat de methode praktisch geen bijwerkingen geeft: slechts 4,3% meldt lichte bijwerkingen zoals een allergische reactie van de huid. Daarmee is Cefaly zo ongeveer het enige middel dat bij overgebruik van medicatie nog kan worden ingezet.

  Medicatieverslaving

  ‘Het alarmerende overgebruik van pijnmedicatie is een westers taboe waarover nog veel te weinig bekend is’ aldus Hans Kerssemakers, ingenieur en directeur van Lux Medical, die de neurostimulator voor Cefaly Technology in Vlaanderen promoot. ‘Onze gejaagde maatschappij eist het uiterste van mensen en voor wie als migrainepatiënt mee wil doen, lijkt de toevlucht tot pijnmedicatie de enige mogelijkheid. Als dit structureel wordt en het veelvuldige gebruik hoofdpijn gaat veróórzaken in plaats van verhélpen, is de weg terug moeilijk en pijnlijk. Wij zijn er trots op de patiënt iets te kunnen bieden dat hierbij een oplossing biedt.’

  Neurologen

  Ook bij de behandelaars is de neurostimulator als alternatief van of aanvulling op medicatie de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven. Cefaly werkt inmiddels samen met meerdere neurologen in Vlaanderen die de neurostimulator aan hun patiënten op proef adviseren wanneer medicatie geen oplossing biedt of te veel bijwerkingen geeft.

  Uitprobeerprogramma

  Cefaly hecht er veel belang aan dat alleen tevreden gebruikers de neurostimulator aanschaffen en heeft daarom een uitprobeerprogramma opgezet. Gebruikers kunnen middels huur ervaring opdoen met het apparaat en het na 40 dagen aanschaffen of retourneren. Zie ook Cefaly uitproberen

  Over de producent

  De neurostimulator is een product van het Belgische medische bedrijf Cefaly Technology. www.cefaly.nl
  Voor meer informatie belt u +31-738700105 of stuurt u een email naar cefalyservice@luxmedical.nl

  Leave a reply →
 • Posted by Dominique Janssens on 20 december 2016, 12:04

  Super uitvinding! Het heeft me enorm geholpen. Van zes keer per maand migraine naar eens in de twee maanden.

  Reply →
 • Posted by laura on 24 december 2016, 21:58

  Ik gebruik hem nu 2 weken en ik lijk er baat bij te hebben. Nog wat te vroeg om te juichen en niet alle aanvallen worden effectief bestreden, maar het verschil is merkbaar

  Reply →
 • Posted by Peter on 25 april 2017, 09:32

  Hoelang moet je het gebruiken om resultaat te merken?

  Reply →
  • Posted by Redactie on 25 april 2017, 09:40
   in reply to Peter

   Met het preventieve programma van Cefaly wordt stap voor stap een preventief effect opgebouwd. Hiervan zij de eerste resultaten te merken na 20-25 dagen: men gaat een migraineaanval missen of de aanval is er nog maar veel lichter dan men gewend is. De verbetering zet daarna nog 3 maanden door waarna het maximale effect bereikt is.

   Reply →
  • Posted by Redactie on 1 mei 2017, 21:28
   in reply to Peter

   Bij dagelijks gebruik van het preventieve programma wordt stap voor stap een preventief effect opgebouwd. De eerste effecten hiervan zijn te merken na 20-30 dagen: men mist een aanval of de aanval is er nog wel maar veel lichter dan men gewend is. Het verbeterende effect loopt daarna nog 3 maanden door.

   Reply →

Leave a reply

Cancel reply