Hoe werkt de Cefaly migraine oplossing

De drielingszenuw (nervus trigeminus) speelt een belangrijke rol bij de meeste vormen van hoofdpijn en migraine. De bovenste tak van deze zenuw eindigt bij de uitgang van de oogkas, onder de huid van het voorhoofd.

Neurostimulatie van de drielingszenuw met Cefaly geeft een pijnstillend en ontspannend effect. Regelmatige herhaling hiervan helpt om het aantal aanvallen van migraine en hoofdpijn te verminderen.

Een plakelektrode wordt aangebracht op het voorhoofd en de Cefaly wordt hier op geplaatst. Via deze elektrode geeft de Cefaly precies gedoseerde elektrische micro-impulsen af om de uiteinden van de drielingszenuw te stimuleren.

Het Cefaly apparaat heeft twee belangrijke programma’s voor de behandeling van migraine en hoofdpijn:

Programma P1 (tijdens pijn, onbeperkt gebruik) werkt via het principe van gatecontrol. De instroom van zintuiglijke prikkels dringt de pijn naar de achtergrond waardoor deze vermindert en waardoor de aanval gestopt kan worden

Programma P2 (één maal daags 20 minuten) verhoogt geleidelijk de hoofdpijn en migrainedrempel waardoor aanvallen minder vaak gaan voorkomen en lichter worden. De opbouw van dit preventieve effect wordt na 20-30 dagen gebruik merkbaar en gaat ruim drie maanden door.