Hoe wordt de Cefaly migraine oplossing gebruikt

Het merendeel van de gebruikers vindt de wijze van gebruik zeer eenvoudig.

Druk op de knop om het juiste programma (P1 of P2) te selecteren en de sessie begint automatisch. Druk nog een keer op de knop als de dosering de juiste sterkte heeft bereikt: de behandeling mag intens aanvoelen maar niet pijnlijk

Bij een (opkomende) migraine-aanval wordt P1 geselecteerd.

Buiten de aanvallen om wordt één maal daags 20 minuten P2 geadviseerd. Hiermee wordt geleidelijk een preventief effect opgebouwd waarvan de resultaten na 20-30 dagen merkbaar worden.

In de praktijk verloopt een Cefaly sessie in zes stappen:

Stap 1

Reiniging van de huid

Reinig de huid van het voorhoofd zorgvuldig met water en een milde zeep of een ‘Prepare’ reinigingsdoekje. Deze stap is essentieel om de huid te ontvetten en te zorgen dat de elektrode goed kleeft op de huid.

Cefaly - stap 1: reiniging van de huid

Stap 2

Het plaatsen van de electrode

Gebruik een spiegel om de elektrode op de juiste plaats aan te brengen. Het onderste deel komt op de horizontale lijn tussen de wenkbrauwen.

Stap 3

Plaatsing van de Cefaly

Houd het apparaat vast en breng de achterzijde naar het centrale deel van de elektrode. Het apparaat wordt aangetrokken door de twee contactpunten van de elektrode en komt automatisch in de juiste positie.

Stap 4

Starten

Druk op de knop om de sessie te beginnen. Het te kiezen programma hangt af van het protocol behorend bij het klachtenpatroon. Druk één keer voor programma 1 (crisisbehandeling, 60 minuten); u hoort één pieptoon.

Druk twee keer na elkaar voor programma 2 (preventie-migraine); u hoort twee pieptonen.

Wanneer het apparaat in bedrijf is knippert een licht-indicator. Om
deze te kunnen zien kunt u in de spiegel kijken. Het aantal keren dat de indicator steeds oplicht komt overeen met het ingestelde programma.
Als het apparaat een lange pieptoon geeft bij het indrukken van de knop, betekent dit dat de batterijlading onvoldoende is en dat de Cefaly® dus allereerst dient te worden opgeladen.

Stap 5

De intensiteit doseren

De intensiteit en het kriebelend gevoel zullen toenemen. Als het te sterk wordt, drukt u nogmaals op de knop om de intensiteit te stabiliseren. Deze zal dan tot het einde van de sessie niet meer sterker worden.

U kunt de intensiteit steeds versneld laten toenemen door de knop ingedrukt te houden.

Het is van belang op te bouwen: hoe meer sessies u met Cefaly doet, des te intenser de sessies mogen worden vanwege de gewenning. Laat dus de intensiteit per keer geleidelijk aan stijgen, daarmee zullen de sessies doeltreffender worden.

Stap 6

Tijdens de sessie en einde

Ontspan u tijdens de twintig minuten van de sessie of ga door met uw activiteiten.

Het apparaat schakelt automatisch uit aan het eind van de sessie (1 uur bij acute instelling, 20 minuten bij preventieve instelling) Verwijder het apparaat door het naar voren te trekken om het los te maken van de elektrode.