Wat is Cefaly

Wat is Cefaly?

Cefaly is een elektrische neurostimulator. Het is een  medische behandelmethode zonder medicatie bij migraine en hoofdpijn met de beste verhouding tussen veiligheid en effectiviteit ten opzichte van de huidige anti-migraine medicatie. De behandeling helpt de pijn te verlichten, het aantal aanvallen te verminderen en zorgt voor een afname in het medicatiegebruik. Het merendeel van de Nederlandse hoofdpijncentra heeft al ervaring met dit vrij verkrijgbare medische hulpmiddel.

Cefaly wordt geplaatst over een plakelektrode op het voorhoofd en geeft daar gedoseerde elektrische microimpulsen af. Het apparaat heeft een oplaadbare interne batterij en kan gemakkelijk meegenomen worden.

Het gebruik is eenvoudig: preventief in een dagelijkse sessie van 20 minuten of als pijnbehandeling van 60 minuten tijdens een hoofdpijn- of migraineaanval.

Hoe werkt Cefaly?

Cefaly wijze van gebruik

Is Cefaly wel veilig?

Ik wil het proberen...

Klinisch bewezen veilig en effectief

De veiligheid en effectiviteit van Cefaly als preventief en pijnbestrijdend middel bij migraine is aangetoond in meerdere klinische studies in Europa en de VS.
De geringe en sporadische bijwerkingen en de hoge effectiviteit van Cefaly maken het de gunstigste combinatie van veiligheid en effectiviteit ten opzichte van gangbare anti-migraine medicatie. Bij trouw gebruik (20 min/dag) is de slagingskans plm 70%.

Hoofdpijncentra

Cefaly is bij de meeste Nederlandse hoofdpijnneurologen inmiddels bekend door eigen ervaring en/of de publicaties in wetenschappelijke vakbladen op het gebied van neurologie en pijnbestrijding. Cefaly kan voor de behandelend arts interessant zijn als medicatie niet naar tevredenheid werkt of als vermindering van het medicatiegebruik aangewezen is.

Vrij verkrijgbaar

Cefaly is een vrij verkrijgbaar hulpmiddel wat betekent dat het zonder recept gehuurd of aangeschaft kan worden. Hoewel de kans op succes (aanmerkelijk minder aanvallen en minder pijn) groot is, is het aan te raden om Cefaly niet zo maar aan te schaffen maar om het eerst uit te proberen via ons huurprogramma. Na de huurperiode kan men besluiten tot aanschaf of terugsturen.

Wat anderen zeggen over Cefaly

 • Hallo service team, Ik weet niet wat mij overkomt. ik ben van 2á3 migraine pillen per week naar 2á3 pillen per maand gegaan. minder hoofdpijn maar ook minder vermoeid want de med. sloopt je. met mij gaat het goed.

  — Mevrouw J.B., Elst
 • Beste Ik ben heel tevreden met mijn Cefaly. De behandeling heeft mijn verwachtingen niet enkel voldaan, maar overtroffen. Ik zou de Cefaly dus graag houden.

  — De heer M. van Z., Gent
 • Ik moet zeggen: wat een fantastische uitvinding! Wij waren echt een beetje ten einde raad met onze 15 jarige dochter... Mijn moeder was altijd al enthousiast over haar ervaringen maar nu begrijpen wij het ook. Wat een top apparaat!

  — Mevrouw A. den H., Ouderkerk aan den IJssel

-

 • Inmiddels maak ik gedurende langere tijd gebruik van de Cefaly. Ik kan u melden dat het aantal aanvallen is afgenomen met ca. 50%. Voor mij een zeer bemoedigend resultaat. Het medicijn gebruik is daarmede eveneens met 50% afgenomen.

  — Mevrouw A. Y., Heerle
 • Ik ben heel tevreden over de Cefaly. Hij gaf de eerste periode verlichting tijdens migraine aanvallen en nu heb ik al 2 weken geen aanval meer gehad. . En ik kan je vertellen dat ik het afgelopen jaar wekelijks een aanval kreeg. Dus ik ben heel blij.

  — Mevrouw M, Breda
 • Ik vind de Cefaly helemaal geweldig, wat ben ik hier blij mee! Ik word/ben een ambassadeur. Geen migraine meer tijdens mijn menstruatie, na 30 jaar onhoudbare pijn. Toen kon ik niet slapen/denken/praten van de pijn... Ik kan haast nog niet geloven dat ik geen migraine patiënt meer ben!

  — Mevrouw B, Voorthuizen

Nieuws

Vraag: hoe effectief is Cefaly bij migraine?

De Cefaly neurostimulator is inmiddels een bekend hulpmiddel voor preventie en pijnverlichting bij migraine en hoofdpijn. Maar hoe effectief is dit middel nou eigenlijk? We hebben hier vanuit drie invalshoeken naar gekeken en geconcludeerd dat wanneer men de behandeling trouw uitvoert, de kans op succes op ruim 70% ligt. Onder succes wordt verstaan: een aanmerkelijke

Vernieuwd anti-migraine apparaat zet aanval in op overgebruik pijnstillers

VUGHT/LUIK – Een dagelijkse behandeling met een medische neurostimulator op het voorhoofd leidt bewezen tot minder migraine-aanvallen. Het Belgische medtech-bedrijf CEFALY Technology kondigt vandaag opnieuw een belangrijke vernieuwing van haar product aan waardoor het zich kan meten met de beste pijnstillers. De nieuwe Cefaly Dual is vanaf vandaag verkrijgbaar in Europa en werd al eerder

Amerikaanse studie: anti-migraine apparaat meet zich met de beste pijnstillers

VUGHT/LUIK – Volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek leidt een behandeling met een medische neurostimulator tijdens een migraineaanval tot een afname van de pijn. De resultaten van het onderzoek zijn vandaag gepubliceerd in het neurologische tijdschrift Cephalalgia. De betreffende neurostimulator brengt een tweevoudige aanpak van migraine: acute pijnbestrijding en preventie. Daarmee kan deze methode voorzien in een