Interesse bij MKB in nieuwe migraineoplossing
  • 09 JUN 16
  • 2
  Interesse bij MKB in nieuwe migraineoplossing

  Interesse bij MKB in nieuwe migraineoplossing

  Het Nederlandse MKB raakt in toenemende mate geïnteresseerd in de migraineoplossing van Cefaly. Een groeiend aantal bedrijven maakt behandeling financieel en organisatorisch mogelijk voor werknemers met frequente migraine.

  “Onze secretaresse is een dijk van een persoon, een echte duizendpoot waar je altijd een beroep op kan doen. We zouden niet weten wat we zonder haar zouden moeten doen. Helaas voor ons maar vooral voor haarzelf heeft ze een paar keer per maand een stevige migraine-aanval. In tijden van deadlines en flinke stress staat ze haar mannetje maar daarna komt onverbiddelijk de rekening in de vorm van een knallende migraine. Dat betekent voor ons kleine bedrijf dat we alle zeilen moeten bijzetten en onze klanten merken dat”.

  Het bovenstaande relaas van een MKB-bedrijf met 12 werknemers is voor velen herkenbaar. Migraine komt erg veel voor, 3,5 miljoen Nederlanders lijden aan deze hersenziekte en vaak raakt het niet de flauwste mensen: talloze ambitieuze, gedreven werknemers ontkomen niet aan een periodiek bezoek van hun kwelgeest. De schade van verzuim door migraine voor het Nederlandse bedrijfsleven beloopt inmiddels 1,7 miljard euro per jaar (bron: Nederlandse Bank/Nederlandse Vereniging voor Hoofdpijnpatiënten).

  Iemand die lijdt aan migraine en het probleem wil aanpakken staat een vaak lange zoektocht te wachten via de huisarts, neuroloog, hoofdpijncentrum of academisch ziekenhuis die samen een groot arsenaal ter beschikking hebben van medicamenteuze oplossingen, preventief of pijnstillend. De aarzeling om een dergelijk traject te doorlopen, de soms matige effectiviteit en de bijwerkingen van de medicatie maken samen dat er vandaag nog steeds te veel mensen last hebben van migraine. Daarbij ligt altijd het risico op de loer van de zogenaamde medicatie-afhankelijke hoofdpijn: het gebruik van te veel pijnstillers leidt tot meer hoofdpijn waardoor een vicieuze cirkel ontstaat.

  Er is momenteel slechts één vrij verkrijgbare anti-migraine behandelmethode die wetenschappelijk bewezen effectief en veilig is en dat is de neurostimulator van Cefaly. Deze methode heeft geen bijwerkingen en geeft de migrainepatiënt de vrijheid om direct zelf zijn of haar migraineprobleem aan te pakken met een dagelijkse behandeling van 20 minuten . Voor € 49,- kan men de methode 40 dagen uitproberen .

  De directeur van het bovengenoemde MKB-bedrijf las over de methode en bood zijn secretaresse aan deze uit te proberen op kosten van het bedrijf. Daarnaast maakte hij het voor haar mogelijk om zich -wanneer nodig- even terug te kunnen trekken voor een behandeling. De aanschaf van de Cefaly na 40 dagen was geen punt van twijfel. “De investering heeft zich binnen een maand terugverdiend en ik ben blij dat ik iets voor deze superwerknemer heb kunnen doen” aldus het commentaar.

  Meer informatie over Cefaly? Bel 073-8700105 of stuur een mail naar cefalyservice@luxmedical.nl

   

   

  Leave a reply →
 • Posted by Steven Smit on 9 juni 2016, 18:05

  Inderdaad herkenbaar. Hoe staan bedrijfsartsen hier tegenover?

  Reply →
  • Posted by Redactie on 9 juni 2016, 18:53
   in reply to Steven Smit

   De kennis over de Cefaly ligt met name bij neurologen en huisartsen. Vermoedelijk omdat verzuim door migraine steeds kort van duur is heeft bestrijding van migraine niet de hoogste prioriteit voor de bedrijfsartsen.

   Reply →

Leave a reply

Cancel reply