Veelgestelde vragen over Cefaly migraine oplossing

Onderstaand treft u de meest voorkomende vragen aan. Uiteraard kunt u voor uw vragen ook terecht bij onze helpdesk (073-8700105 of cefalyservice@luxmedical.nl )

Cefaly - over de behandelmethode

Zijn er contra-indicaties?

Er zijn geen absolute contra-indicaties. Wij raden het gebruik echter af in de volgende situaties:

  1. Tijdens het besturen van een voertuig
  2. Bij een recent trauma aan het gezicht of de schedel
  3. Als u huidproblemen heeft op de plaats waar de elektrode geplakt wordt

Is de behandeling pijnlijk?

Het gevoel dat Cefaly opwekt is raar en ongewoon, maar de meeste mensen wennen hier snel aan na een paar sessies. Men stelt zelf de dosering in tijdens de behandeling door op de knop te drukken waarmee de dosering gestabiliseerd wordt. De behandeling mag best intens aanvoelen maar niet pijnlijk. Een (te) hoge dosering kan medisch gezien geen kwaad maar kan er toe leiden dat men de zin verliest om de therapie trouw op te volgen.

Mensen met frequente migraine- of hoofdpijnklachten zijn doorgaans behoorlijk gevoelig voor de prikkels. Met de geleidelijke gewenning daaraan worden ook de klachten minder. Dit betekent wel dat men rustig moet beginnen met de behandeling en dus tijdig op de knop moet drukken. Naarmate men meer gewend raakt aan de behandeling kan men een steeds hogere dosis verdragen.

Is Cefaly ook veilig voor de langere termijn?

Neurostimulatie wordt al meer dan 20 jaar gebruikt met systemen die geïmplanteerd worden in de nek en die jarenlang continu werken. De enige problemen die men met deze inwendige methode ondervindt hebben te maken met de operatie voor het implanteren en niet met de neurostimulatie zelf. Om die reden wordt neurostimulatie beschouwd als bijzonder veilig. De grote doorbraak van Cefaly is dat deze techniek nu ook uitwendig en dus zonder operatie kan worden ingezet. Hierdoor kan men laagdrempelig en op een patiëntvriendelijke manier kennis maken met deze methode.

Sommige mensen staat het idee wat tegen dat er ‘stroom door het hoofd loopt’. Dit is bij de Cefaly niet het geval. De elektrische impulsen lopen slechts door de bovenste huidlaag van het hoofd en worden daar waargenomen door de zenuwuiteinden, die de prikkels via de natuurlijke weg doorleiden in het hoofd.

Is Cefaly geschikt voor kinderen?

Cefaly is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Begeleiding van een volwassene tijdens de eerste dagen of weken is aan te raden om het kind te motiveren en te zorgen dat de dosering dusdanig is dat het kind rustig kan wennen aan de behandeling.

Kan Cefaly gebruikt worden tijdens de zwangerschap?

Cefaly is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap of bij een zwangerschapswens. Het wordt zelfs aangeraden omdat veel anti-migraine medicatie niet mag tijdens de zwangerschap.

Cefaly - het gebruik

Hoe vaak kan ik de elektrodes gebruiken?

De elektrodes zijn ontworpen om 15 tot 30 keer te worden gebruikt of soms zelfs meer. De elektrode kan worden gebruikt zolang deze nog goed hecht aan de huid van het voorhoofd. Voordat de elektrode wordt aangebracht dient de huid van het voorhoofd altijd grondig gereinigd en ontvet te worden met water en zeep of met een ‘Prepare’ reinigingsdoekje, die met het apparaat is meegeleverd. Een erg vettige huid kan het beste gereinigd worden met een droge tissue en Sterilon (van Dettol) of alcohol (zonder olie-achtige toevoeging)

Zodra de sessie afgelopen is dient de electrode te worden teruggeplaatst op de plastic strip en opgeborgen te worden in het zakje.

Laat de electrode niet zonder verpakking op een droge plaats. Deze zal zijn vocht verliezen en niet meer goed functioneren. Een paar druppels kraanwater op de elektrode zorgen in dat geval dat het gebruik verlengd kan worden.

Welke batterijen dient men te gebruiken bij het oude model?

Het oude model Cefaly werkt met 2 alkaline 1.5 V type AAA batterijen van goede kwaliteit: bij voorkeur Duracell of Panasonic. Zorg dat de batterijen op de juiste manier geplaatst worden (+ pool van beide batterijen wijzen naar de achterkant van het apparaat). De batterijen gaan ongeveer een maand mee, gebaseerd op één sessie per dag.

De nieuwe Cefaly II is oplaadbaar met een kabel.

Mijn Cefaly piept constant, wat is er aan de hand?

Cefaly – oud model:

In het geval van een langgerekte pieptoon is het zeer waarschijnlijk dat de batterijen van het apparaat dienen te worden vervangen. Gebruik hiervoor 2 goede alkalinebatterijen, bij voorkeur Duracell of Panansonic. De batterijen gaan ongeveer een maand mee uitgaande van één sessie per dag.

Indien het terugkerende geluidsignaal een melodietje is, betekent dit waarschijnlijk dat het contact tussen de Cefaly en de electrode verbroken is. Zorg voor gebruik dat de poten van de Cefaly uw oren raken en druk voor aanvang de Cefaly extra aan op het voorhoofd. Mocht het probleem vaak blijven voorkomen dan kunt u het beste even contact met ons opnemen (073-8700105 of cefalyservice@luxmedical.nl )

Cefaly – nieuw model:

In het geval van een langgerekte pieptoon is het zeer waarschijnlijk dat het apparaat dient te worden opgeladen. Het is het beste om het apparaat aan de lader te houden totdat het led-lampje niet meer knippert.

Indien het terugkerende geluidsignaal een melodietje is, betekent dit waarschijnlijk dat het contact tussen de Cefaly en de electrode verbroken is. Reinig de twee contactpunten op de Cefaly voorzichtig met een tissue met wat alcohol. Neem een nieuw electrode en reinig de huid extra goed.

Hoe gebruik ik de Cefaly?

U dient de Cefaly de eerste maanden bij voorkeur elke dag te gebruiken.

Bij pijn of druk op het hoofd kunt u de Cefaly inzetten in programma P1. Dit mag onbeperkt, het is aan te raden dit steeds te doen in meerdere blokken van 40 minuten per dag, steeds afgewisseld door pauzes van bv 1-2 uur. Herhaald gebruik leidt tot steeds langere pijnvrije episodes na de behandeling.

Op dagen zonder pijn of druk op het hoofd kunt u één keer 20 minuten in programma P2 inzetten. Dus gewoon één keer per dag op pijnvrije dagen. Hiermee bouwt u stap voor stap een preventief effect op. De eerste effecten hiervan merkt u na 20-25 dagen.

We raden u aan om -zeker de eerste dagen- niet te hoog te doseren. De behandeling mag wel intens maar niet pijnlijk aanvoelen. U kunt de dosering regelen door tijdens de behandeling tijdig op de knop te drukken waardoor de intensiteit stabiliseert en dus niet meer sterker wordt.

Voor vragen kunt u altijd de helpdesk bellen: 073-8700105 (NL) of +31-73-8700105 (B) of een mail sturen naar cefalyservice@luxmedical.nl

Ik twijfel of ik het goede programma instel

De Cefaly geeft met de piepjes het ingestelde programma weer. Dit is het beste te volgen als u rustig drukt, dus bv steeds met één seconde pauze ertussen. Als u één keer drukt piept hij één keer. Drukt u daarna nog een keer, dan piept hij twee keer (totaal dus drie). Drukt u daarna nog een keer dan piept hij drie keer (totaal dus zes). Indien u twijfelt over het ingestelde programma kunt u het beste even in een spiegel kijken. Boven de knop bevindt zich een led-lampje dat, afhankelijk van het ingestelde programma steeds 1,2 of 3 keer kort achter elkaar knippert.

Ik wil Cefaly meenemen in het vliegtuig, is dat een probleem?

U kunt uw Cefaly gewoon meenemen in uw handbagage. Het is wel raadzaam om de gebruiksaanwijzing ook mee te nemen, zodat u bij eventuele vragen van de beveiliging kunt laten zien dat het om een geregistreerd medisch hulpmiddel gaat.

Cefaly uitproberen of aanschaffen

Ik heb interesse in de behandeling, wat kan ik doen?

We raden altijd aan de Cefaly niet direct aan te schaffen maar eerst 40 dagen uit te proberen door het te huren. Zo kunt u op basis van uw eigen resultaten beslissen of u daarna tot aanschaf over wil gaan. Uitproberen kan via DEZE LINK

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Wij accepteren verschillende betalingsvormen:

  1. Credit card: Visa, Mastercard of American Express
  2. IDeal
  3. Paypal
  4. Bank

U kunt uw voorkeur tijdens het bestelproces aangeven. In geval van betaling per bank ontvangt u een e-mail met het verzoek het verschuldigde bedrag over te maken.

Zijn de betalingen met creditcard veilig?

De betaling wordt niet op de Cefaly website afgerond maar via de speciale bankwebsite Ogone. Dit is een van de grootste en efficiëntste operators van Europa. Er zijn door ons nog nooit klachten ontvangen met betrekking tot Ogone.

Zit er garantie op de Cefaly?

Het Cefaly apparaat bevat 2 jaar garantie vanaf de datum van aankoop. Bewaar uw rekening goed, dit is uw bewijs van aankoop. De datum hierop wordt gezien als datum van aankoop.

Deze 2 jaar garantie dekt geen accessoires zoals batterijen, elektrodes en reinigingsdoekjes (‘Prepare’), noch beschadiging die het resultaat is van vallen, hard raken of elke andere handeling die een goede werking in de weg staat. Apparaten met een gebarsten, gebroken of gebogen behuizing of een behuizing die tekenen van fysieke beschadiging vertoont worden niet gedekt door de garantie. Dit geldt ook voor apparaten met verbogen of vervormde contacten.

Afhankelijk van de ernst van het defect kan het apparaat gedurende de garantieperiode gratis door ons gerepareerd of vervangen worden.

Wie levert mijn Cefaly?

Uw Cefaly wordt u rechtstreeks geleverd door Cefaly Technology, de producent van de Cefaly. Voor al uw vragen over het beste gebruik en de goede werking van de Cefaly kunt u terecht bij het Cefaly Service Team 073-8700105 of cefalyservice@luxmedical.nl . Lux Medical behartigt de belangen van van Cefaly Technology in Nederland en Vlaanderen.

Wordt de Cefaly vergoed door de zorgverzekeraar?

Cefaly wordt nog niet standaard vergoed door zorgverzekeraars en staat nog niet op de lijst van vergoede medische hulpmiddelen. Desondanks worden vergoedingen met grote regelmaat toegekend wanneer men de uitprobeerperiode met positief resultaat heeft doorlopen.

Om die reden adviseren wij u om uw zorgverzekeraar aan te schrijven en te vragen om een bijdrage in de kosten van de Cefaly. Beschrijf in uw brief uw migraineprobleem en de bereikte effecten van de Cefaly tijdens uw uitprobeerperiode, zowel ten aanzien van uw migraine- of hoofdpijnpatroon als van uw medicatiegebruik. Vergeet niet de rekening van uw Cefaly mee te sturen en een verklaring van uw dokter.

Hoe lang duurt het voor ik mijn bestelling ontvang?

De gemiddelde levertijd is één of twee werkdagen.

Ik ben niet thuis. Hoe kan ik mijn bestelling ontvangen?

Cefaly apparaten worden per koerier bezorgd. Indien er niemand thuis is bij aflevering, wordt er een bericht achtergelaten in uw brievenbus. Hierin wordt aangegeven hoe u contact op kunt nemen met de koerier om een nieuwe levering te af te spreken op een passend moment. Als u een bestelling plaatst, kunt u overigens ook voor een afleveradres kiezen waarvan u weet dat er iemand aanwezig is om dit te ontvangen (werkadres, familie etc). Accessoires worden per post verstuurd en hiervoor is het dus niet nodig dat iemand tekent voor ontvangst.

Mijn huurperiode loopt bijna af. Wat moet ik doen?

Een paar dagen voordat de huurperiode afloopt ontvangt u een e-mail met de vraag of u de Cefaly wil houden of niet.

Als u de Cefaly wil aanschaffen kunt u dat per e-mail of telefoon laten weten. We sturen u dan per e-mail een bevestiging met het verzoek het resterende bedrag te voldoen.

Als u de Cefaly niet wil houden wordt u gevraagd deze (op eigen kosten) te retourneren per per post naar het onderstaande adres:

CEFALY Technology Sprl
LIEGE Science Park
Rue Louis Plescia, 34
4102 Seraing
Belgie

Is uw vraag niet beantwoord? Stel hem svp hier