Vraag naar anti-migraine apparaat groeit massaal door thuiswerken
  • 23 JUN 20
  • 0
  Vraag naar anti-migraine apparaat groeit massaal door thuiswerken

  Vraag naar anti-migraine apparaat groeit massaal door thuiswerken

  De lange periode van thuiswerken is voor veel mensen met migraine een goede gelegenheid om kennis te maken met de Cefaly neurostimulator voor de behandeling van hun klachten. Dit hulpmiddel is de enige niet-medicamenteuze behandeling bij migraine waarvan de veiligheid en effectiviteit wetenschappelijk zijn aangetoond.

  ‘Ik stond al jaren op het punt de Cefaly te bestellen, maar stelde het steeds uit’ zegt Fleur van de Heijden uit Amsterdam, die meer dan wekelijks te maken had met migraine. ‘Wat me tegenhield was de gedachte dat ik het apparaat zou moeten gebruiken op mijn werk. We zitten in een grote kantoortuin en ik had geen zin in de vragen en opmerkingen van collega’s. Dan toch liever onopvallend een triptaan innemen, ook al weet je dat het slecht voor je is. Toen kwam de lange periode van thuiswerken en dat was een uitstekende kans om de stap te wagen wat super goed is uitgepakt.’

  Dubbele werking

  Cefaly heeft een dubbele werking. Het kent een preventief programma, waarmee je met een dagelijkse behandeling geleidelijk een preventief effect opbouwt. Daarnaast heeft het een pijnstillend programma, dat je naar behoefte inzet bij hoofdpijn of een migraineaanval. Bij trouw gebruik heeft men ruim 75% kans op een aanmerkelijke vermindering in de frequentie, duur en hevigheid van de migraine-aanvallen.

  Een maal daags 20 minuten

  Hans Kerssemakers, directeur van Lux Medical dat het apparaat op de Nederlandse en Vlaamse markt brengt, ziet een sterke toename in de vraag naar de Cefaly sinds er massaal wordt thuisgewerkt. Hij herkent de oorspronkelijke aarzeling van Fleur: ‘Je hoort en leest vaak reacties in de trant van “ojee, mijn collega’s zien me al aankomen”. Op zich zijn deze bedenkingen niet nodig: het standaard advies is om dagelijks voor het slapengaan te behandelen met het preventieve programma en in de beginfase gewoon een pijnstiller in te nemen bij een aanval. Binnen enkele weken wordt je behoefte daaraan vanzelf minder: aanvallen komen minder vaak voor en worden lichter. De afname in medicatiegebruik is na 3 maanden gemiddeld 75%. Heb je nog een keer een incidentele aanval op een moment waarop je de Cefaly niet kunt gebruiken, dan kun je met een gerust hart een pijnstiller nemen.’

  Van wekelijks naar af en toe

  Bij Fleur heeft de behandeling met de Cefaly geleid tot een flinke verbetering van haar migraineklachten. ‘Ik zat op één a twee aanvallen per week die gemiddeld 2 dagen duurden en ik nam veel te veel triptanen in. Het gaat nu stukken beter. Ik heb bijna drie weken geleden mijn laatste aanval gehad en die was vrij licht en duurde maar een halve dag. Het was trouwens wel grappig… ik zat toen op mijn werk en twijfelde: pak ik een  triptaan of de Cefaly? Mijn baas schoot mij aan en ik vertelde hem over mijn dilemma. Bleek zijn zus ook Cefaly te gebruiken! Hij vond het prima dat ik ergens even rustig ging zitten met mijn wonder-apparaat.’

  Tevredenheidsgarantie

  Cefaly weet dat het product voor de grote meerderheid van de gebruikers aanslaat. Voor een kleinere groep is dat niet het geval. Om die reden geeft het bedrijf een 60 dagen tevredenheidsgarantie. Wie niet tevreden is, kan het gebruikte apparaat retourneren en krijgt het aankoopbedrag 100% terugbetaald.

  Over de producent

  De neurostimulator is een product van het Belgische medische bedrijf Cefaly Technology SPRL. Het wordt in Nederland en Vlaanderen op de markt gebracht door Lux Medical B.V. Zie ook www.cefaly.com/nl telefoon 073-8700105 e-mail cefalyservice@luxmedical.nl

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply